ÄLSKA DIN KROPP!

Igår kollade jag avsnitt 2 i den här veckan hos Malou efter tio där de snackar om vad som är normalt osv.
Idag är Lady Dahmer och Apan satt i granen gäster. Vilka fantastiska personer. Jag blir glad när människor är nöjda och stolta över sin kropp. Jag TROR att oavsett om vi är smala eller tjocka så är vi väldigt många som ser mer "fel" på kroppen än vad vi ser "rätt" på kroppen.
 
Jag tycker det är grymt att man är stolt över sin kropp. Att man gillar den. Att man visar upp den. Som jag skrev igår. ALLA får vara precis som de vill. Ingen ska behöva gömma eller dölja sin kropp för att den inte passar in i idealet.
 
Har sett så många dela klippet med Katrin Zytomierska och blir ledsna, arga, upprörda. Jag håller med er! Jag tror att enda anledningen till att hon var med var för att skapa debatt. Hon sa ju knappt ett vettigt ord. Jämför övervikt med graviditet, och sen tar hon tillbaka det osv.
 
Skit i henne!
 
Jag vill bara säga en sak till alla er där ute!
 
ÄLSKA ER KROPP! VAR STOLT ÖVER ER KROPP!
Jag vet att många av oss vill ändra på kroppen. Vi tränar, äter nyttigt, tränar lite till. Vi vill forma, gå ner i vikt osv. Men det är fan helt okej att vara stolt och bekväm i sin kropp hur den än ser ut! Och även om ni vill ändra på den. Så älska den här och nu!
 
 

Lata tjockisar som sitter o frossar dygnet runt

 
Imorse var alltså Katrin Zytomierska och gästade Malou i hennes program Malou Efter Tio. Jag fick tips på min instagram att jag skulle lyssna på hur hon uttalade sig om överviktiga människor. Så nu har jag lyssnat, och jag tänkte att jag skulle ge en kommentar om ämnet.
Jag är ganska dålig på att blogga och hålla mig till den röda tråden, det får ni ta ;)
 
Jag är så fruktansvärd delad i det här, men jag kan ju bara utgå från mig själv. För det är ju det enda vi kan göra. Även Katrin. Vi VET INTE hur andra mår. Vi kan inte veta det. Jag tror jag sa 1000 ggr att jag mådde bra. Och jag trodde ju också att jag gjorde det. Men det gjorde jag ju inte. Kroppsligt och fysiskt mådde jag bra. Jag hade ont i ryggen, men det hade jag haft hela mitt liv, så för mig var det inte ett hinder i livet. Men på insidan mådde jag inte bra. Främst för att min kropp fick mig att vara orolig för så himla mycket. Jag var orolig när jag skulle sätta mig på en stol, jag var orolig för att inte få plats i en karusell, jag ville inte följa med fotbollslaget o spela paintball för jag trodde inte att jag skulle få på mig skyddsdräkten, jag ville inte vara med på vissa teambildande övningar på jobbet (ni vet typ alla ska över ett rep o såna saker) för jag var rädd. Listan kan göras hur lång som helst.
JAG känner att jag inte duger till killar. Att jag inte är flickvänsmaterial. Att killar är för snygga för mig. Att det är ganska självklart att ingen vill vara med mig för att jag är tjock.
Hur kan jag någonsin påstå att jag mår bra när det här är så tydliga exempel på att jag inte gör det. Och jag kan bara utgå från mig själv. Och genom sig själv känner man andra. Och jag tror Katrin också gör det. Hon kände sig fet o ful och fick tydligen höra det också från sin pojkvän nån gång i tiden. Självklart tror hon att alla andra också mår skit. Det finns människor som har svårt att sätta sig in i andras känslor. Det finns såna personer i min närhet där jag har hätska diskussioner för de vet inte hur andra kan känna, och de kan inte sätta sig in i hur andra kan känna. Jag TROR att Katrin fungerar exakt så.
 
De visar klipp på personer som är lite överviktiga. Inte ens i närheten av mig när jag var som störst, och inte ens i närheten av mig så som jag är nu.
Katrin använder ord som "sinnessjukt frosseri" och att man "trycker i sig dygnet ruuuunt".
Jag själv har varit stor sen jag var liten. Jag älskade bollsporter, jag spelade 3 sporter i min tonårstid, men jag var ändå större än alla andra. Jag var absolut inte lat, jag tror jag blev lat när jag la på mig ännu mer vikt. Men jag var inte lat o satt och vräkte i mig dygnet runt för att bli stor.
Jag vräkte inte i mig dygnet runt. Jag är skitdålig på att äta frukost, jag har varit ganska dålig på att äta lunch. Men sen framåt eftermiddagen blev jag skithungrig och då åt jag mycket och fel. Men VRÄKTE i mig stämmer absolut inte. Det tog mig 28 år att bygga den här kroppen.
 
Jag tycker kroppshetsen är farlig. Jag tycker idealet och den smala normen är hemsk. Jag tycker vi ska få vara precis som vi vill vara. Och det är otroligt viktigt inför våra barn.
MEN jag tycker också att det är viktigt att vi är hälsosamma. Att vi MÅR BRA, från insidan och ut. Att vår kropp ska orka hela livet. Att vi inte stoppar oss från att leva våra liv fullt ut.
 
Jag tror att människor som är överviktiga inte alls behöver vara lata och vräka i sig mat. Jag tror att en lite överviktig kvinna, typ 80-90 kg kan må SKITBRA och trivas med sig själv. De kanske mycket väl cyklar till jobbet, tränar 3 ggr i veckan, äter hyfsat hälsosamt men står stilla i vikten och är nöjda.
Jag TROR att jag skulle vara sjukt nöjd om jag vägde typ 85 kg. Jag tror att jag skulle trivas i mina kurvor och att jag skulle känna mig stolt över min kropp. Jag TROR! Mycket mer än så kan jag tyvärr inte göra, för jag är inte där än.
 
Jag är inte helt nöjd i min kropp. Men jag visar den ändå i bikini på stranden. Jag lägger upp bilder på instagram. Jag går till gymmet i cykelbyxor och linne. Jag tänker absolut inte gömma min kropp för att den inte passar in i idealet och normen. Och jag tycker att alla barn och tonåringar därute behöver se olika kroppstyper i tex bikini. Jag tycker vi alla ska vara stolta över kroppen vi har, även om vi inte är helt nöjda. Min kropp har klarat av att bära ett barn. Min kropp har klarat av att bära på en övervikt hela livet. Min kropp klarar av att träna 7 dagar i veckan. Min kropp klarade av att tappa 47 kg under 4 månader. Min kropp är det viktigaste redskap jag har. Den förtjänar att jag tar hand om den med träning och hälsosam mat. Men det är absolut inte superviktigt att den är "smal".
 
Summan av kardemumman då, vart vill jag komma? Jag tror Katrin har rätt till viss del. Men hon använder ju ord och pratar på ett sätt som nedvärderar oss tjockisar totalt. Jag personligen ogillar den attityden. Man måste kunna sätta sig in i andra människors situationer också, inte bara döma direkt.

Förändringar.

 
Gör man som man alltid har gjort, får man samma resultat som man alltid har fått.
Det gäller väl egentligen allt?
 
Just nu har jag applicerat det här på mitt kärleksliv (Det obefintliga).
 
Jag behöver förändra synen på mig själv. Det är där allt börjar.
Jag behöver inse mitt eget värde, för det är högre än vad jag ser att det är.
 
När jag träffar en kille vill jag inte känna "han är för snygg för mig". Jag borde däremot känna "Han ska va jäkligt glad över att jag träffar honom".
 
Jag är trött på singellivet, vill ju såklart hitta någon att dela livet med. Men de fina "smöriga" killarna på internetsajterna sorterar jag bort. Och behåller de snygga osmöriga killarna. Jag tror det handlar mycket om dels värdet jag känner att jag har, men också att man är rädd att ge sig in i något och bli sårad. Man söker såklart också bekräftelse.
 
Jag ska sluta med det nu. Ytlig bekräftelse betyder ingenting mot vad min egen bekräftelse betyder. Jag ska lägga all fokus på träningen. Jag vill komma i form, men ibland kommer träningen i andra hand. Tex ska man ju inte vara på en dejt till långt efter midnatt när man ska upp o träna klockan 08. Dumt! Sömnen är otroligt viktig.
Jag har funderingar på att ta hjälp av en PT, man kanske kan få ihop någon deal att man ses en gång i månaden. Det är ju inte direkt träningen jag behöver hjälp med, mer motivation, pepp, push, kost och någon som piskar mig lite när man ses.
 
Jag behöver göra förändringar för att mig själv till nästa nivå. För att sluta med dumheter som inte ger nått till att lägga fokus på det som egentligen är viktigt för mig.
 
Jag vill ju må bra, från insidan och ut. Det var målet med Biggest Loser, och det är målet nu. För mig hänger ju träningen och det här ihop mycket. För jag lägger mer fokus på grabbar när jag lägger mindre fokus på träningen. Och vad blir resultatet? Nått pluskilo och jag stampar där jag alltid har stampatNu kör vi! MOT NYA MÅL!